Frykasy na kolację – wypróbowane akcesoria do przygotowania

Home » Frykasy na kolację – wypróbowane akcesoria do przygotowania
Frykasy na kolację – wypróbowane akcesoria do przygotowania

Kuchnia hiszpańska jest niesłychanie atrakcyjna oraz zróżnicowana. Przede wszystkim wobec tego, że niemal w każdym rejonie tego kraju możemy skosztować zupełnie innych potraw. Trudno więc mówić o tym rodzaju jedzenia jako o całości.

Jak najbardziej w Polsce znamy tylko nieliczne typy potraw kuchni hiszpańskiej. W głównej mierze jest to paella, czyli potrawa robiona na bazie ryżu. Dodaje się do niego różnorodne dodatki.

Mówi się, że w Hiszpanii paella jest strawą robioną z tego, co akurat jest w lodówce – należałoby spowodować podgrzewacz do nachos. Rzeczywiście dołączyć do niej możemy kurczaka, owoce morza oraz ryby oraz same warzywa. Oprócz tego z hiszpańskiej kuchni przywędrowały do nas tak zwane tapas, inaczej po prostu zakąski podawane przeważnie w barach jako dodatek do piwa. Oprócz tego nadzwyczaj znanym produktem hiszpańskiej kuchni jest szynka, innymi słowy stereotypowa jamon.

Znamy ją w głównej mierze z telewizji. To właśnie jest szynka z wielkich udźców, jakie wielokrotnie wiszą w barach lub też sklepach. Jest to jednakże wybitnie kosztowny przysmak. Oprócz tego kuchnię hiszpańską kojarzymy też z wielką ilością solidnej jakości wina oraz wyśmienicie parzoną kawą.

Dodaj swój komentarz